LanSchool voor bedrijven

Binnen bedrijven kan LanSchool bij eigen opleidingen worden benut, maar het kan ook intern bij de helpdesk prima worden gebruikt. Zo kan ondersteunend op computers meegekeken worden en ook kan het correct gebruik van computers gemonitord worden.Ook binnen situaties waarbij ernstig onregelmatig handelen van een werknemer wordt vermoed, waar vertrouwen geschaad wordt, of fraude aan de orde is, kan LanSchool een functie hebben.

Cursustoepassingen

Voor interne bedrijfscursussen is het pakket natuurlijk ideaal. Laat de cursisten of personeelsleden allemaal op hun eigen computer met de leerstof aan de slag gaan. Via het centrale scherm kunt u (in dit geval: de docent) monitoren wat er op de individuele computers gebeurt en zo nodig even bijspringen. Directe aanwijzingen geven via het scherm behoort tot de mogelijkheden.

Helpdesk

U kunt ondersteuning geven aan personeelsleden die ingewerkt worden. Er kan immers op afstand worden geassisteerd. Binnen het programma is een eenvoudige chatfunctie opgenomen en de begeleider (bijv. het hoofd van de betreffende afdeling) kan via het beeldscherm snel en adequaat bijstand verlenen zonder de eigen werkplek te hoeven verlaten.

Informatiekanaal

U kunt uw scherm (met het ideale voorbeeld of de ideale oplossing) naar iedereen doorschakelen en dus gelijktijdig aan iedereen tonen, of een briljant idee van een van de werknemers (of uzelf!) op ieders scherm tonen.

Monitoring

Met LanSchool kunt u op ieder moment van de dag volgen wat er op de verschillende computers binnen uw bedrijf gebeurt. Als u de indruk hebt dat er hier en daar iets te veel privé-sites worden bezocht, dan kunt u dat vlot en aantoonbaar signaleren.